Národní pedagogické muzeum a knihovna JAK má novou ředitelku

S účinností k 1. srpnu 2024 jmenoval ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek na základě výsledků výběrového řízení do funkce ředitelky Národního pedagogického muzea a knihovny Jana Amose Komenského, které je příspěvkovou organizací zřízenou ministerstvem, paní Kláru Ehrlich.

„Je pro mě velkou ctí přijmout tuto funkci a těším se na spolupráci s celým týmem,“ uvedla ke svému jmenování nová ředitelka muzea a knihovny Klára Ehrlich.

PhDr. Klára Ehrlich, Ph.D. je absolventkou magisterského studia v oboru Informační studia a knihovnictví na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (2008), kde následně absolvovala i doktorské studium informační vědy (2017). Pracovní zkušenosti získala jak v soukromém, tak ve veřejném sektoru. Působila jako projektová manažerka v soukromé firmě, kde vedla padesátičlenný tým řešící projekty z oblasti konverze dat, deset let pracovala jako ředitelka Knihovny Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a v posledních třech letech pracovala jako Senior Team leader v nadnárodní společnosti zaměřené na komunikační technologie. Hovoří anglicky, francouzsky a německy, účastnila se řady manažerských školení a disponuje také certifikací PRINCE 2 v oblasti projektového řízení. Ve volném čase se věnuje CrossFitu, je vášnivou čtenářkou, maluje, fotografuje a ráda cestuje.

„Nové paní ředitelce přeji hodně energie při dalším rozvoji organizace, která je jednou z nejstarších institucí svého druhu v naší zemi, a současně hodně radosti z krásné a smysluplné muzejní a knihovnické práce,“ řekl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek.

TZ

Zdroj: eGOVERNMENT.NEWS  

​ 

Napsat komentář